milenicinja.mk » Новости

Новости

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...60 | »
1-10 од 595 новости
12/мар/2019 Кампањата за бесплатно микро чипирање на домашните миленици во Република Македонија официјално започна на први септември минатата година. Со оваа кампања сопствениците им ...
12/мар/2019 Кинолошкото друштво „Југ Богдан“ е во подготовка на настан посветен на расата германски овчар. Исложбата ќе биде одржана на 17.03.2019 година во Ниш на терените на спортс ...
06/мар/2019 На 28 февруари годинава, Советот на град Скопје ја усвои одлуката за формирање на ново јавно претпријатие за кучиња кое ќе го носи името Лајка. Градоначалникот Петре Шиле ...
01/мар/2019 На сите сопственици на кучиња добро им е позната потребата од парк за миленици. Тоа е место каде слободно можат да го пуштат својот миленик да трча и да се игра со други ...
01/мар/2019 На вчерашната седница на советот на град Скпје беше дискутирано за кучињата скитници. На седницата е донесена одлука за формирање на јавно претпријатие за хуман третман н ...
25/фев/2019 Зоолошката градина во Скопје е во подготовка на хуманитарен базар кој ќе биде наменет за помош на бездомните пријатели. Целта на овој базар е и најмалите да научат нешто ...
14/фев/2019 Кинолошкиот сојуз на Република Македонија е во организација на изложби на сите раси на кучиња во два дена. Организаторите ги повикуваат сите сопственици да земат учество ...
26/ное/2018 Од први септември официјално започна кампањата за бесплатно микро чипирање на домашните миленици во Република Македонија. Од тогаш до денеска се чипирани 14.000 миленици. ...
24/ное/2018 Секојдневно сме сведоци на насилство врз животните и тешкиот живот кој го имаат кучињата скитници по улиците на сите градови во Македонија. Од таа причина, организацијата ...
30/окт/2018 Кинолошкиот Сојуз на Република Македонија организира настан за расата караман. Овој Караман Куп ќе се одржи на 11 ноември 2018 година во Хотел Белви – Скопје со почеток н ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...60 | »
1-10 од 595 новости

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено