milenicinja.mk » Новости

Новости

« | 1... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | ...59 | »
91-100 од 585 новости
24/ное/2016 Веќе ни е позната проказната на насилникот од Кочани кој ги мачи и убива кучињата во градот. Лицето и е добро познато и на полицијата на и граѓаните, но истото повторно п ...
23/ное/2016 Група млади граѓани од Гостивар ги здружиле своите сили за да им помогнат на социјално загрозените семејства и бездомните животни во градот. Поради нивното ангажирања се ...
09/ное/2016 Активистите од кочанското здружение “Втора шанса” добиле дојава од граѓаните дека монструмот Николчо Тарџиманов се уште ги измачува кучињата. Истиот по излегување од затв ...
07/ное/2016 Сите добро сме запознаени за активностите и работата која ја имаат волонтерите од Здружението за заштита на животни “Анима Мунди”. Членовите од здружението постојано се в ...
01/ное/2016 Од 1 јануари 2017 година во Хрватска се очекува сопствениците на кучиња на државата да и плаќаат данок во висина од 100 евра, поради нивните миленици. Хрватските власти ...
17/окт/2016 Здружението за заштита на животни “Анима Мунди” активно работи на организација на Вегефест 2016 на кој треба да се обрне посебно внимание на правата и потребите на животн ...
14/окт/2016 Македонскиот клуб на ловна кинологија организира прв државен натпревар на ловечки кучиња, Л.К. Куп Св. Хебра. Ловечко кинолошкиот куп “Ловец и куче” ќе се одржи на 16 окт ...
13/окт/2016 Кинолошкиот сојуз на Република Македонија е во подготовка за одржување на државното и светското првенство на расата Шарпланинец. Настан посветен на големиот заштитник на ...
07/окт/2016 На сите ни е добро познат проблемот со бездомните мачки и кучиња во целата земја. Како една од најдобрите решенија на овој проблем се јавува нивното стерилизирање и кастр ...
06/окт/2016 Здружението за заштита на животни “Анима Мунди” е во организација на настан кој ги заштитува правата на животните и укажува колку животните се значајни за оваа планета. П ...
« | 1... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | ...59 | »
91-100 од 585 новости

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено