milenicinja.mk » Новости

Новости

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...59 | »
31-40 од 585 новости
11/јан/2018 Од Иницијативата за заштита на животни во Берово информираат дека во градот е забележано труење на животни на неколку локации. Оваа случка ја поврзуваат со доаѓањето на ш ...
10/јан/2018 Деновиве на социјалните мрежи кружи слика и изјава на една револтирана скопјанка која во дворот пронашла храна со коски од риба и игли во неа. Таа не можела својата револ ...
06/јан/2018 Во Република Македибија проблемот со бездомните животни се уште не е решен. Во последните неколку месеци овој проблем започна да се разгледува од локална гледна точка, та ...
03/јан/2018 Проблемот со напуштените животни во Македониа е проблем за кој особено се дискутира во последниот месец. Овој проблем е присутен речиси во сите градови во државата и исти ...
30/дек/2017 Денеска, на 30 декември 2017 година на градскиот плоштад во Куманово ќе се одржи предновогодишна акција за помош и вдомување на миленичиња. Настанот ќе започне во 12:00 ч ...
24/дек/2017 Во четврток, на 21 декември 2017 година се одржала средба помеѓу претставници за заштита на животни и управата на општина Аеродром на чело со градоначалникот Златко Марин ...
12/дек/2017 Сите сме запознаени со масовното труење кое се случува во последните денови во Скопје. Поради тоа Општина Центар и ЈП ПОЦ започнаа хуманитарна граѓанска акција за да ги з ...
02/дек/2017 Денеска, на 2 декември 2017 година кај железничкиот мост во Генимале се случила спасувачка акција. Ацијата била спроведена со цел да се спаси куче кое било заглавено во н ...
14/ное/2017 Кинолошкиот сојуз на Република Македонија е во подготовка на зимска интернационална изложба за сите раси на кучиња во Скопје. Изложбите ќе се одржат во два дена, на 9 и 1 ...
13/ное/2017 Градоначаникот на град Скопје, Петре Шилегов, заедно со волонтерите од Здружението за заштита на животни „Анима Мунди“ го посетија стационерот кој е наменет за третман на ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...59 | »
31-40 од 585 новости

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено