milenicinja.mk » Новости

Новости

« | 1... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ...59 | »
81-90 од 589 новости
28/фев/2017 Кинолошкиот сојуз на Србија е во подготовка на нова интернационална изложба на сите раси на кучиња. Манифестацијата ќе се одржи на 5 март 2017 година на белградскиот саем ...
27/фев/2017 Кинолошкото друштво од Македонија подготвува викенд посветен за љубителите на кучињата од расата Шарпланинец. Според програмата предвидено е да се одржи советување и изло ...
24/фев/2017 Кинолошкиот сојуз на Република Македонија објави известување за испит на кинолошки судии и приправници. Од стручниот совет најавуваат дека испитот ќе се одржи на 9 март 2 ...
23/фев/2017 Веќе одамна сопствениците на миленичиња во Македонија се во барање до надлежните да изградат паркови за нивните животни. Бројот на вакви паркови кај нас е особено мал. По ...
22/фев/2017 Бездомните животни претставуваат сериозен проблем во Република Македонија за кој треба да се развијат бројни дискусии за истиот да се реши. Општина Велес започна да разгл ...
30/јан/2017 Здружението за заштита на животни “Мали херои” од Битола го прославува својот 6-ти роденден. Цели шест години поминати во разновидни акции за спасување на безброј напуште ...
26/јан/2017 Ниските температури претставуваат сериозна закана за бездомните животни. Било каква интервенција на нивното тело може да бида фатална за нив. Поради тоа ЈП “Комунална хиг ...
25/јан/2017 Кинолошкиот сојуз на Република Македонија е во подготовка на новите изложби за оваа година. За месец февруари предвидени се две интернационални изложби во градот Скопје. ...
21/јан/2017 Дружбата со миленикот е најубавата активност за еден сопственик. Поради тоа сите сопственици постојано апелираат до јавните установи да ги отворат вратите за кучињата и д ...
18/јан/2017 Кинолошкото друштво Југ Богдан од Мирошина – Србија организира интернационална изложба на кучињата од расата Германски овчар. Станува збор за интелигентно куче, нетрпелив ...
« | 1... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ...59 | »
81-90 од 589 новости

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено