milenicinja.mk » Новости » 62 меѓународна изложба за сите раси на кучиња во Белград

62 меѓународна изложба за сите раси на кучиња во Белград

Објавено: 31/јан/2018 во 01:28

62 меѓународна изложба за сите раси на кучиња во Белград
Кинолшкит сојуз на Република Србија е во подготовка да ја организира 62 меѓународна изложба за сите раси на кучиња во Белград. Оваа изложба е одобрена од Меѓународната кинолошка федерација F.C.I. 

Изложбата ќе се одржи на 4 март 2018 година на Белградскиот саем во сали број 1 и 4 со почеток во 10:00 часот. 

Судии кои се предвидени за настанот се: Мирслав Зидар (Словенија) I FCI група; Небојша Шурбатовиќ (Србија) шарпланинец, кавкаски овчар, средноазиски овчар; Саша Мохајловиќ (Србија) ротвалер; Тијана Конрад (Србија) доберман, германски боксер, аргентинско куче, кане корсо; Синиша Савиќ (Србија) германска дога, мастиф, булмастиф, канарско куче; Ненад Мариќ (Србија) шнаучери, пинчери, англиски булгод; Маја Ивановиќ (Црна Гора) бернардинец, бернско планинско куче, шар пеј; Васко Мудреша (Црна Гора) анерикански стафордки териед, бул териер, стафордски бул териер; Бојан Матаковиќ (Хрватска) III FCI група – териери; Жељка Фон Зидар (Слвенија) V FCI група; Стеван Симонивуќ (Србија) VI FCI група; Лариса Галиаскарова (Русија) IX FCI група; Алин Димитреску (Романија) IX FCI група. 

Онлајн пријавувањето можете да го направите тука, а правото за пријавување е дозволено до 14 февруари 2018 година. 

Секое куче треба поединечно да се пријави.

Искористете ја оваа можност и заедно со миленикот бидете дел од оваа меѓународна манифестација.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено