milenicinja.mk » Новости » Државно првенство на расата Шарпланинец

Државно првенство на расата Шарпланинец

Објавено: 10/фев/2018 во 14:07

Државно првенство на расата Шарпланинец
Кинолошкото друштво на Прилеп под покровителство на Кинолошкиот Сојуз на Република Македонија се во организација на изложба наменета си чуварот на планинските стада – шарпланинецот. 

Шарпланинецот со својата големина и совршена градба успева да го привлече вниманието на сите љубители на животни. За ова животно кое е симбол на македонските села е предвидена изложба. 

Изложбата ќе се одржи на 11 март 2018 година со почеток во 10 часот во Прилеп. 

Судии предвидени за настанот се Предраг Жикиќ од Србија и Митко Илкановски од Македонија. 

Земете учество на настанот и уживајте во добрата организација во друштво со оваа совршена раса.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено