milenicinja.mk » Новости » Општина Виница одделува 220 илјади денари за вакцинирање на бездомни кучиња

Општина Виница одделува 220 илјади денари за вакцинирање на бездомни кучиња

Објавено: 12/фев/2018 во 18:13

Општина Виница одделува 220 илјади денари за вакцинирање на бездомни кучиња
За оваа година Општина Виница одделува 220 илјади денари за заловување и третман на животните од улица. За оваа акција се обезбедуваат пари од буџетска сметка, а сумата која ќе биде потрошена оваа година е дупло поголема од онаа во минатата година. 

Оваа акција на заловување ќе ја врши екипа од ветеринарниот центар „Тодор Велков“ од Куманово бидејќи нивната понуда се покажала како најповолна по тендерската постапка. 

Денеска ја организиравме првата овогодишна акција за заловување и вакцинирање на бездомните кучиња за третирање на дваесеттина животни за кои имавме добиено реакција од граѓаните – изјавил Александар Иванов, соработник на животна средина во Општина Виница а пренесува вечер.прес. 

Акцијата за заловување на кучињата е реализирана во централното подрачје на Виница бидејќи од таму пристигнале најмногу поплаки од граѓаните. Следната акција за третман на бездомните кучиња ќе се одржи на почетокот од идниот месец, а до крајот на годината ќе се извршат уште неколку слични акции.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено