milenicinja.mk » Новости » Презентација на македонското овчарско куче – караман 2018

Презентација на македонското овчарско куче – караман 2018

Објавено: 14/апр/2018 во 00:15

Презентација на македонското овчарско куче – караман 2018
Кинолошкиот клуб „Македонско овчарско куче - Караман“ на туристичкиот комплекс Крст – Кучково во склоп на културно забавната програма организирана од општината Ѓорче Петров ќе приреди презентација на расата македонско овчарско куче Караман. 

Поради тоа се известуваат сите сопственици на карамани дека на 1 мај 2018 година на туристичкиот комплекс Крст – Кучково во близина на манастирот Свети Ѓорѓија ќе се одржи презентација на оваа раса кучиња. Настапот ќе биде дел од богатата културна забава подготвена од самата општина. 

Водител на кинолошката изложба ќе биде шоуменот и меѓународниот кинолошки судија, Габриел Стибел. 

Искористете ја оваа можност и научете нешто повеќе за симболот на македонските кучиња.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено