milenicinja.mk » Занимливости » Неколку причини зошто треба да вдомите црна мачка

Неколку причини зошто треба да вдомите црна мачка

Објавено: 01/апр/2018 во 22:32

Неколку причини зошто треба да вдомите црна мачка
Според некои истражувања, околу 130.000 напуштени мачки живеат на улица. Причината е едноставна – сопствениците не ги стерилизираат мачките. Поради тоа логично е малите да бидат исфрлени на улица. Во оваа статистика преовладуваат црните мачки и баш од таа причина, ви претставуваме неколку факти зошто да вдомите црна мачка. 

1. Тие се родени нинџи. 

2. Невидени вештини 

3. Црната боја е во мода 

4. Премногу се слатки 

5. Имаат неверојатна дарба да се боксираат со сопствената сенка 

6. Со нив нема да ви е потребна дополнителна маска за Ноќ на вештерките. 

7. Постојано се чистат бидејќи остатоците од храна многу им се познаваат. 

8. Ќе имате чувство дека имате мини црн партнер во стан. 

9. Тие се неодоливи 

10. Најважната причина – црните мачки најретко се вдомуваат и поради тоа ќе ве сакаат до крајот на животот. 

Промени им ја среќата, вдоми црна мачка.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено