milenicinja.mk » Занимливости » Домашниот миленик помага во лесно меморирање на работите

Домашниот миленик помага во лесно меморирање на работите

Објавено: 02/апр/2018 во 12:47

Домашниот миленик помага во лесно меморирање на работите
Неколку спроведени истражувања велат дека децата имаат поголема концентрација кога имаат домашен миленик.  

Секое дете сака да си игра, времето да го поминува надвор со своите другари, а ретко кое дете сака да учи. Но, со помош на домашниот миленик ќе го надминете и овој проблем. Секое дете кое до себе има домашен миленик како пријател, станува многу по чувствително и кај него уште од мали нозе се раѓа чувство за пријателство. Понекогаш многу е тешко да го натерате детето за да учи, но доколку до него седи неговиот пријател (миленик) ќе му биде многу по лесно за учење и желбата за учење ќе се зголемува. Не е важно дали е тоа куче, маче или некоја птица, децата ги сакаат животните. Потребно е само тоа милениче да расте заедно со детето и да се прилагодуваат еден на друг. 

Зголемувањето на концентрацијата е докажана и кај возрасните луѓе, не само кај децата, кога во домот имаат домашен миленик, но кај децата тоа е многу по изразено.  

Како што тврди истражувањето, миленикот помага и во подобро меморирање на работите кај возрасните луѓе. Па, доколку имате проблем при учење или меморирање на важни работи во секојдневниот живот, вдомете миленик кој ќе ви ја олесни работата.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено