milenicinja.mk » Занимливости » Забава со миленикот и за Велигден

Забава со миленикот и за Велигден

Објавено: 09/апр/2018 во 00:26

Некогаш порано помеѓу децата било популарно да бараат јајца и подароци кои зајак им ги оставил во градина или во станот. Истото можете да го направите и за миленикот. Нека и тие се почувствуваат важни и добијат мал подарок. 

Доколку имате љубител на топка, земете ја неговата најомилена топка или купете нова и добро сокријте ја. Потоа заедно барајте ја по дворот. 

Покрај тоа, можете да набавите пластични, украсни јајца во кои има доволно голема празнина која можете да ја наполните со омилените грицки на миленикот. 

Дозволете му на миленикот да гледа што правите. Верувајте, неговото сетило за мирис ќе биде целосно фокусирано. Кога кучето не ве гледа, сокријте го јајцето каде што сакате и повикајте го назад. Нека и тој ужива и се забавва трчајќи и барајќи ги своите подароци. 

Уживајте со својот миленик и имате добра забава. Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено