milenicinja.mk » Занимливости » Прашања кои треба да му ги поставите на ветеринарот

Прашања кои треба да му ги поставите на ветеринарот

Објавено: 10/апр/2018 во 00:51

Прашања кои треба да му ги поставите на ветеринарот
Дали некогаш ви се има случено да имате многу прашања пред да заминете кај ветеринар, а кога ќе пристигнете во амбуланта да останете без зборови? Со овој проблем се соочуваат голем број сопственици. 

Од таа причина многу луѓе ги запишуваат прашањата кои треба да им ги постават на ветеринарите.  

Еве неколку совети и прашања кои ќе ви бидат особено од корист доколку му ги поставите на ветеринарот. 

1. Дали мојот миленик има нормална тежина.

Дебелината кај милениците не треба да се занемари. Таа може да биде предизвикана од лоша исхрана, недостаток на физичка активност или пак поради одредена болест. 

2. Каква е ситуацијата на забите кај миленикот Додека сте во амбуланта, потенцирајте му на ветеринарот да ги прегледа забите. Како што миленикот старее, така и се зголемуваат можностите од стоматолошко заболување. 

3. Дали е потребно да се провери крвната слика На сите кучиња редовно треба да им се проверува крвната слика. Оваа анализа покажува во каква ситуација се бубрезите како и дали има можност за развој на некоја болест. 

4. Дали на миленикот му давам храна која одговара? Индустријата има направено значителен напредок во производство на здрава храна за миленици. На вас останува да ја одберете најдобрата храна за вашиот миленик. 

5. Дали мојот миленик чудно се однесува? Доколку приметите било каква промена во однесувањето на вашиот миленик, консултирајте се со ветеринарот. Тој секако ќе знае да процени во што е проблемот. 

Добрата комуникација со ветеринарот ќе ви овозможи да дознаете повеќе за вашиот миленик, како и одлична можност да го проверите неговото здравје.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено