milenicinja.mk » Занимливости » Бездомник спасил куче кое било исфрлено од својот дом

Бездомник спасил куче кое било исфрлено од својот дом

Објавено: 12/апр/2018 во 00:01

Бездомник спасил куче кое било исфрлено од својот дом
Тој ден сопственичката ја исфрлила својата чивава од дома без причина. За среќа кучето било пронајдено од страна на Рон.  

Бездомникот од Солт Леј Сити, Рон, ја забележал сопственичката како пред два часа ја исфрла својата чивава на улица и се сожалил на животното. Веднаш се стрчал во помош и го земал кучето со себе. Жената која на крајот на март случајно поминувала покрај него ја забележала картонската кутија која ја држел во раце и кучето замотано во ќебе. 

За време на разговорот со човекот, таа почувствувала потреба да му помогне и ја раскажала приказната за магазин Додо. Покрај тоа што не можела да го земе кучето со себе, таа ветила дека ќе сподели оглас на фејсбук. 

Нејзиниот повик го привлекло вниманието на Кетлин Далман, активистка за заштита на животните. Таа одлучила да го зеде кучето се додека не се појави некој кој ќе го прифати во своето семејство. Во знак на благодарност што го спасил кучето, таа му подарила 50 долари кои тој не сакал да ги прифати. 

Рече дека знае какво е чувството да се биде без дом и дека не сака истото да му се случи на кучето – раскажала Кетлин Далман за Додо. 

Кетлин за кратко време го вдомила кучето, но не можела да го заборави бездомникот. Таа му посветила страна на сајт за собирање средства GoFundMe и до сега успеала да собере 500 долари. 

Очите почнаа да му светат. Не можеше да верува дека луѓето ќе направат такво нешто за него. Кога му ги подадов парите, рече дека сака дел од парите да ги подари за потребите на кучето, но му кажав дека истите се само за него – раскажала Кетлин. 

Покрај се Рон одлучил да си најде работа и купил телефон за да биде во контакт со активистите. 

Прекрасна приказна, се надеваме дека следува вистински среќен крај.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено