milenicinja.mk » Кучиња и кучки | Раси на кучиња

Раси на кучиња

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...22 | »
1-10 од 215 кучиња
Авганистански Хрт
Авганистански Хрт

Ловечко куче за голем и мал дивеч (газели и волци), куче чувар, куче тркач и куче придружник.
потекло Авганистан / Англија / Иран / Пакистан
FCI група 10, Секција 1: Долгокоси ловечки кучиња, #228

Австралиски Овчар
Австралиски Овчар

Овчарско Куче.
потекло Соединетите Американски Држави
FCI група 1, Секција 1: Овчарски кучиња, #342

Австралиски териер
Австралиски териер

домашно милениче
потекло Австралија
FCI група 3, Секција 2: Мали териери, #8

Австралиско пастирско куче
Австралиско пастирско куче

пастирско куче
потекло Австралија
FCI група 1, Секција 2: Пастирски кучиња (освен швајцарски), #287

Австриски пинчер (кратковлакнест)
Австриски пинчер (кратковлакнест)

истребувач на стаорци; домашно милениче
потекло Австрија
FCI група 2, Секција 1: Пинчови и Шнауцери, #64

Акита
Акита

Моќни, мускулести и импресивни.
потекло Јапонија
FCI група 5, Секција 5: Азиски Шпицови и слични видови, #255

Аљаска Хаска
Аљаска Хаска

Нерегистрирани

Аљаски маламут
Аљаски маламут

работно куче; влечно куче; домашно милениче
потекло Аљаска
FCI група 5, Секција 1: Нордиски кучиња влечачи на санки, #243

Американски кокер шпаниел
Американски кокер шпаниел

ловџиско куче (птичар) и домашно милениче
потекло Америка
FCI група 8, Секција 2: Птичари, #167

Американски Стафордшир бултериер
Американски Стафордшир бултериер

куче чувар
потекло Америка
FCI група 3, Секција 3: Булдози, #286

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...22 | »
1-10 од 215 кучиња

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено