milenicinja.mk » Кучиња и кучки | Раси на кучиња

Раси на кучиња

« | 1... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...22 | »
151-160 од 215 кучиња
Ротвалјер
Ротвалјер

потекло Германија (Римската Империја)
FCI група 2, Секција 1: Пинчови и Шнауцери, #147

Руски Хрт - Борзој
Руски Хрт - Борзој

Ловечко куче за гонење голем и мал дивеч, првенствено на волци, куче придружник.
потекло Русија
FCI група 10, Секција 1: Долгокоси ловечки кучиња, #193

Саарлос Волчјо куче
Саарлос Волчјо куче

Семејно милениче.
потекло Холандија
FCI група 1, Секција 1: Овчарски кучиња, #311

Салуки – Ирански Хрт – Персиски Хрт
Салуки – Ирански Хрт – Персиски Хрт

Ловечко куче за крупен и низок дивеч (газели), куче за пратење.
потекло Иран
FCI група 10, Секција 1: Долгокоси ловечки кучиња, #269

Самојед
Самојед

чувар на стада и домашно милениче
потекло Русија
FCI група 5, Секција 1: Нордиски кучиња влечачи на санки, #212

Сасексшки шпаниел
Сасексшки шпаниел

ловџиско куче (птичар) и домашно миелниче
потекло Англија
FCI група 8, Секција 2: Птичари, #127

Сахариски Хрт
Сахариски Хрт

Ловечко куче за голем дивеч (газели).
потекло Мали
FCI група 10, Секција 3: Краткокоси ловечки кучиња, #307

Северношведски шпиц
Северношведски шпиц

ловџиско куче
потекло Шведска
FCI група 5, Секција 2: Нордиски ловечки кучиња, #276

Сибирско хаски
Сибирско хаски

работно куче; влечно куче; домашно милениче
потекло Русија
FCI група 5, Секција 1: Нордиски кучиња влечачи на санки, #270

Силихем териер
Силихем териер

домашно милениче
потекло Англија
FCI група 3, Секција 2: Мали териери, #74

« | 1... | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ...22 | »
151-160 од 215 кучиња

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено