milenicinja.mk » Кучиња и кучки | Раси на кучиња

Раси на кучиња

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...22 | »
41-50 од 215 кучиња
Бретонски епањел (шпаниел)
Бретонски епањел (шпаниел)

ловџиско куче и домашно милениче
потекло Франција
FCI група 7, Секција 1: Копнени птичари, #95

Бриард - Француски Овчар
Бриард - Француски Овчар

Чуварско куче, семејно милениче и терач на стада.
потекло Франција
FCI група 1, Секција 1: Овчарски кучиња, #113

Булмастиф
Булмастиф

куче чувар
потекло Англија
FCI група 2, Секција 2: Молоси, #157

Бултериер
Бултериер

домашно милениче
потекло Англија
FCI група 3, Секција 3: Булдози, #11

Вајмарски птичар
Вајмарски птичар

ловџиско куче и домашно милениче
потекло Германија
FCI група 7, Секција 1: Копнени птичари, #99

Велшки спрингер шпаниел
Велшки спрингер шпаниел

ловџиско куче (птичар) и домашно миелниче
потекло Велс
FCI група 8, Секција 2: Птичари, #126

Велшки териер
Велшки териер

куче придружник
потекло Англија
FCI група 3, Секција 2: Мали териери, #78

Велшко Корги (Cardigan)
Велшко Корги (Cardigan)

овчарско куче
потекло Велс
FCI група 1, Секција 1: Овчарски кучиња, #38

Велшко Корги (Pembroke)
Велшко Корги (Pembroke)

овчарско куче
потекло Велс
FCI група 1, Секција 1: Овчарски кучиња, #39

Германски волчји шпиц
Германски волчји шпиц

куче чувар и домашно милениче
потекло Германија
FCI група 5, Секција 4: Европски Шпиц, #97

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...22 | »
41-50 од 215 кучиња

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено