milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
11-20 од 61 мачки
Бомбај мачка
Бомбај мачка

темперамент Бомбај мачките се љубезни, сталожени и сакаат внимание.

Британска Colourpoint мачка
Британска Colourpoint мачка

крзно кусо, густо и мекано
грижа Негата е лесна. Крзното треба да се четка редовно.
темперамент друштвена, самостојна и ја сака слободата

Британска Tipped мачка
Британска Tipped мачка

крзно кусо, густо и мекано
грижа Негата е лесна. Доволно е крзното да се четка повремено.
темперамент друштвена, самостојна и ја сака слободата.

Британска бела мачка со кратко крзно
Британска бела мачка со кратко крзно

крзно кусо, густо и мекано
грижа Негата е лесна. Крзното треба да се четка редовно.
темперамент самостојна и ја сака слободата, а ќе ви биде одличен придружник.

Британска кремава мачка со кратко крзно
Британска кремава мачка со кратко крзно

крзно кусо, густо и мекано
грижа Крзното треба да се четка редовно
темперамент самостојна и ја сака слободата, а ќе ви биде одличен придружник.

Британска Таби мачка
Британска Таби мачка

крзно кусо, густо и мекано
грижа Негата е лесна. Крзното треба да се четка редовно.
темперамент друштвена, самостојна и ја сака слободата.

Британска црна мачка со кратко крзно
Британска црна мачка со кратко крзно

крзно кусо, густо, меко и црно крзно кое е црно од коренот до врвот на влакното без никакви нијанси на кафена боја, бели влакна или шарени делови.
грижа Тимарењето на крзното не е тешко. Доволно е редовно да го четкате за тоа да изгледа добро.
темперамент самостојна и ја сака слободата, но ќе ви биде и одличен придружник.

Бурманска мачка
Бурманска мачка

крзно Крзното е кусо, фино и мазно како сатен на допир, сјајно и припиено за телото. Крзното треба да се негува малку повеќе од редовно како што е кај повеќето други раси.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
11-20 од 61 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено