milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
31-40 од 61 мачки
Персиска мачка (Бела)
Персиска мачка (Бела)

крзно дебело, густо, свиленкасто, густ и долг набор на вратот и рамениците
грижа секојдневно, напорно и темелено
темперамент кроток

Персиска мачка (Двобојна)
Персиска мачка (Двобојна)

крзно густо, дебело и свиленкасто, густ и долг набор на вратот и рамениците
грижа секојдневно, напорно и темелено, посебно за белите делови
темперамент кроток

Персиска мачка (Делумно обоена)
Персиска мачка (Делумно обоена)

крзно густо, дебело, без знаци на рунтавост, блескаво, со густ и долг набор на рамениците кој продолжува измеѓу предните нозе
грижа напорно, темелно и секојдневно
темперамент кроток

Персиска мачка (Зачадена)
Персиска мачка (Зачадена)

крзно густо, дебело, свиленкасто, со густ и долг набор на градите
грижа многу напорно, темелно и секојдневно
темперамент кроток

Персиска мачка (Златна)
Персиска мачка (Златна)

крзно густо и силенкасто
грижа многу напорно, темелно, потребна е секојдневна грижа
темперамент кроток, но често пожива од другите видови од оваа раса

Персиска мачка (Кремаста)
Персиска мачка (Кремаста)

крзно густо и свиленкасто
грижа секојдневно, напорно и темелено
темперамент кроток

Персиска мачка (Лилава)
Персиска мачка (Лилава)

крзно густо и свиленкасто
грижа секојдневно, напорно и темелено
темперамент кроток

Персиска мачка (Нијансирано сива)
Персиска мачка (Нијансирано сива)

крзно густо, дебело и свиленкасто
грижа многу напорно, темелно и секојдневно
темперамент кроток, но често пожива од другите вакви раси

Персиска мачка (Сина)
Персиска мачка (Сина)

крзно дебело, густо, свиленкасто, густ и долг набор на вратот и рамениците
грижа секојдневно, напорно и темелено
темперамент кроток

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
31-40 од 61 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено