milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
51-60 од 61 мачки
Сноу-шу (Мачка со снежно бели шепи)
Сноу-шу (Мачка со снежно бели шепи)

крзно Таа е многу мускулеста мачка со добро избалансирана градба на тело. Крзното кое не е премногу кратко е сјајно и припиено за телото. Негата за истото е лесна. Доволно е редовно да се четка нежно. Потемните делови од крзното на мачката со снежно бели шепи (или понекогаш позната и како Silver Laces) може да биде во темнокафена или сина боја (Seal Point или Blue Point).
темперамент Оваа мачка го носи духот, еланот и живоста на сијамската мачка, но и смиреноста на американската мачка со кратко крзно во својот карактер.

Тифани мачка
Тифани мачка

крзно мекано и свиленкасто со очигледен набор и бујна опашка.
грижа Доволно е редовно четкање со мека четка.
темперамент стабилни, горделиви, но и љубопитни и друштвени.

Тонкинезе
Тонкинезе

темперамент Tonkinese мачките имаат сталожен карактер со немирна нишка. Тие се љубопитни, опуштена, весели и многу друштвени.

Турска ангора мачка
Турска ангора мачка

крзно средна должина, мазно, свиленкасто, брановидно
грижа Доволно е секојдневно четкање и чешлање.
темперамент паметна и љубезна мачка која ужива во мир и тишина

Турска ван мачка
Турска ван мачка

крзно бело, црвеникаво-костенливо обоена опашка
грижа Доволно е секојдневно четкање и чешлање.
темперамент паметни и љубезни

Хавана кафеава мачка
Хавана кафеава мачка

крзно еднобојно чоколадно крзно

Чинчила персиска мачка
Чинчила персиска мачка

крзно густо и дебело како пердуви на лебед
грижа напорно, потребна е постојано грижа
темперамент кроток, но често пожива од другите видови од оваа раса

Шарена персиска мачка
Шарена персиска мачка

крзно густо, дебело и свиленкасто, најчесто со пократко влакно од останатите видови од оваа раса
грижа секојдневно, напорно и темелено, посебната нега ја нагласува шарата
темперамент кроток

Шарена персиска мачка (црни, бели и кафеави нијанси)
Шарена персиска мачка (црни, бели и кафеави нијанси)

крзно густо и свиленкасто
грижа секојдневно, напорно и темелено
темперамент кроток

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
51-60 од 61 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено