milenicinja.mk » Кучиња и кучки | Раси на кучиња

Раси на кучиња

1 | 2 | 3
1-10 од 23 кучиња
Барбет - француски брадест птичар
Барбет - француски брадест птичар

ловџиско куче (птичар) и домашно миелниче
потекло Франција
FCI група 8, Секција 3: Водни птичари, #105

Басењи
Басењи

ловџиско куче и домашно милениче
потекло Конго, Африка
FCI група 5, Секција 6: Примитивни видови, #43

Басет
Басет

куче
потекло Франција
FCI група 6, Секција 1: Ловечки кучиња (лови и трага по мирис), #163

Бедлингтон Териер
Бедлингтон Териер

домашно милениче
потекло Англија
FCI група 3, Секција 1: Големи (стандардни) и средни териери, #9

Белгиски грифон
Белгиски грифон

Куси, набиени и наликуваат на мајмун.
потекло Белгија
FCI група 9, Секција 3: Мали белгиски придружни кучиња, #81

Белгиско Овчарско куче (Гронендаел)
Белгиско Овчарско куче (Гронендаел)

Историско движечко куче на стада, сега и семејно милениче.
потекло Белгија
FCI група 1, Секција 1: Овчарски кучиња, #15

Бергамски Овчар
Бергамски Овчар

Овчарско куче, куче чувар и семејно милениче.
потекло Италија
FCI група 1, Секција 1: Овчарски кучиња, #194

Бернардинец
Бернардинец

куче чувар
потекло Швајцарија
FCI група 2, Секција 2: Молоси, #61

Бернско планинско куче
Бернско планинско куче

куче чувар
потекло Швајцарија
FCI група 2, Секција 3: Швајцарско планинско куче, #45

Бигл
Бигл

ловџиско куче и домашно милениче
потекло Англија
FCI група 6, Секција 1: Ловечки кучиња (лови и трага по мирис), #161

1 | 2 | 3
1-10 од 23 кучиња

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено