milenicinja.mk » Кучиња и кучки | Раси на кучиња

Раси на кучиња

1-7 од 7 кучиња
Лабрадор
Лабрадор

ловџиско куче (птичар) и домашно милениче
потекло Канада
FCI група 8, Секција 1: Ловечки кучиња, #122

Лаекен Белгиско Овчарско куче
Лаекен Белгиско Овчарско куче

Историско движечко куче на стада, во денешни времиња куче чувар и семејно милениче.
потекло Белгија
FCI група 1, Секција 1: Овчарски кучиња, #15

Ласа Апсо
Ласа Апсо

збиено, самоуверено, со долго крзно.
потекло Тибет (Кина)
FCI група 9, Секција 5: Тибетски раси, #227

Лејкленд териер
Лејкленд териер

работно куче и домашно милениче
потекло Англија
FCI група 3, Секција 1: Големи (стандардни) и средни териери, #70

Лендсир
Лендсир

куче чувар
потекло Канада, Германија, Швајцарија
FCI група 2, Секција 2: Молоси, #226

Леонбергер
Леонбергер

куче чувар и овчарско куче
потекло Германија
FCI група 2, Секција 2: Молоси, #145

Ловец на видри
Ловец на видри

ловџиско куче и домашно милениче
потекло Велика Британија
FCI група 6, Секција 2: Ловџиски кучиња, #294

1-7 од 7 кучиња

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено