milenicinja.mk » Кучиња и кучки | Раси на кучиња

Раси на кучиња

1-7 од 7 кучиња
Ретривер од заливот Chesapeake
Ретривер од заливот Chesapeake

птичар
потекло Америка
FCI група 8, Секција 1: Ловечки кучиња, #263

Ретривер со виткано крзно
Ретривер со виткано крзно

птичар; ловџиско куче; домашно милениче
потекло Англија
FCI група 8, Секција 1: Ловечки кучиња, #110

Ретривер со долго крзно
Ретривер со долго крзно

птичар, ловџиско куче и домашно милениче
потекло Англија
FCI група 8, Секција 1: Ловечки кучиња, #121

Ретриверот „ловец на патки“ од Нова Шкотска
Ретриверот „ловец на патки“ од Нова Шкотска

потекло Канада
FCI група 8, Секција 1: Ловечки кучиња, #312

Родезијски ловец
Родезијски ловец

хрт, ловџиско куче и домашно милениче
потекло Јужна Африка (Родезија или денес Зимбабве)
FCI група 6, Секција 3: Слични видови, #146

Ротвалјер
Ротвалјер

потекло Германија (Римската Империја)
FCI група 2, Секција 1: Пинчови и Шнауцери, #147

Руски Хрт - Борзој
Руски Хрт - Борзој

Ловечко куче за гонење голем и мал дивеч, првенствено на волци, куче придружник.
потекло Русија
FCI група 10, Секција 1: Долгокоси ловечки кучиња, #193

1-7 од 7 кучиња

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено