milenicinja.mk » Кучиња и кучки | Раси на кучиња

Раси на кучиња

1 | 2
1-10 од 15 кучиња
Саарлос Волчјо куче
Саарлос Волчјо куче

Семејно милениче.
потекло Холандија
FCI група 1, Секција 1: Овчарски кучиња, #311

Салуки – Ирански Хрт – Персиски Хрт
Салуки – Ирански Хрт – Персиски Хрт

Ловечко куче за крупен и низок дивеч (газели), куче за пратење.
потекло Иран
FCI група 10, Секција 1: Долгокоси ловечки кучиња, #269

Самојед
Самојед

чувар на стада и домашно милениче
потекло Русија
FCI група 5, Секција 1: Нордиски кучиња влечачи на санки, #212

Сасексшки шпаниел
Сасексшки шпаниел

ловџиско куче (птичар) и домашно миелниче
потекло Англија
FCI група 8, Секција 2: Птичари, #127

Сахариски Хрт
Сахариски Хрт

Ловечко куче за голем дивеч (газели).
потекло Мали
FCI група 10, Секција 3: Краткокоси ловечки кучиња, #307

Северношведски шпиц
Северношведски шпиц

ловџиско куче
потекло Шведска
FCI група 5, Секција 2: Нордиски ловечки кучиња, #276

Сибирско хаски
Сибирско хаски

работно куче; влечно куче; домашно милениче
потекло Русија
FCI група 5, Секција 1: Нордиски кучиња влечачи на санки, #270

Силихем териер
Силихем териер

домашно милениче
потекло Англија
FCI група 3, Секција 2: Мали териери, #74

Силки териер
Силки териер

домашно милениче
потекло Австралија
FCI група 3, Секција 4: Минијатурни териери, #236

Син пикардиски епањел (шпаниел)
Син пикардиски епањел (шпаниел)

ловџиско куче и домашно милениче
потекло Франција
FCI група 7, Секција 1: Копнени птичари, #106

1 | 2
1-10 од 15 кучиња

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено