milenicinja.mk » Раси на кучиња » Помал Германски Волчји Шпиц

Помал германски волчји шпиц

  • Стандарди: FCI група 5 (Шпиц и Примитивни видови), Секција 4: Европски Шпиц
  • Класификација: домашно милениче
  • Други имиња: Smaller Keeshond
  • Земја на потекло: Германија
  • Темперамент: енергични, паметни, верни
  • Висина: 29 – 36 см,
  • Бои: чисто бела, црна, кафеава, потрокалова или сива како на волк.
  • Форум за Помал германски волчји шпиц

Крзно

Крзното на овие помали германски волчји кучиња има густ внатрешен слој кој е покриен со долги и иправени влакна одозгора. Бојата на крзното може да биде чисто бела, црна, кафеава, потрокалова или сива како на волк.

Карактер

Ова се бучни, енергични и паметни кучиња кои не можете лесно да ги измамите, кучиња кои се многу верни на сопственикот и фамилијата и кучиња кои може да лаат многу. Дорбо се сложуваат со други кучиња од нивната раса и со децата. Запознајте ги со мачки уште додека се мали. Секогаш ќе ви најават кога доаѓаат посетители или туѓинци.

Дресура

Овие кучиња брзо ќе сфатат и научат што барате од нив, па дресирањето ќе биде навистина лесно. Доколку приметите дека вашиот мал германски волчји шпиц сака да лае многу, најдобро би било да го дресирате за да не го прави тоа често.

Неопходна грижа

За време на митарењето ќе биде неопходно крзното да го тимарите редовно со погруб чешел и четка за да се отстранат мртвите влакна. Кога крзното не се митари, тимарењето не треба да е толку често затоа што тоа може да го оштети квалитетот на крзното.

Тренинг

Имаат просечна потреба за движење и лесно се адаптираат на фамилијарните активности, па така ја задоволуваат нивната потреба за движење и вежби.

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено