milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1 | 2
1-10 од 13 мачки
Балинезиска мачка
Балинезиска мачка

грижа Редовно четкајте ги и чешлајте ги нежно и внимателно.
темперамент паметна е, жива, дружељубива, верна и љубезна

Бирманска мачка
Бирманска мачка

крзно долго, свиленкасто, густа грива на вратот, малку виткани влакна на стомакот
грижа релативно лесна; редовно четкаше и чешлање
темперамент љубезна, индивидуалист, многу верна

Бомбај мачка
Бомбај мачка

темперамент Бомбај мачките се љубезни, сталожени и сакаат внимание.

Британска Colourpoint мачка
Британска Colourpoint мачка

крзно кусо, густо и мекано
грижа Негата е лесна. Крзното треба да се четка редовно.
темперамент друштвена, самостојна и ја сака слободата

Британска Tipped мачка
Британска Tipped мачка

крзно кусо, густо и мекано
грижа Негата е лесна. Доволно е крзното да се четка повремено.
темперамент друштвена, самостојна и ја сака слободата.

Британска бела мачка со кратко крзно
Британска бела мачка со кратко крзно

крзно кусо, густо и мекано
грижа Негата е лесна. Крзното треба да се четка редовно.
темперамент самостојна и ја сака слободата, а ќе ви биде одличен придружник.

Британска кремава мачка со кратко крзно
Британска кремава мачка со кратко крзно

крзно кусо, густо и мекано
грижа Крзното треба да се четка редовно
темперамент самостојна и ја сака слободата, а ќе ви биде одличен придружник.

Британска Таби мачка
Британска Таби мачка

крзно кусо, густо и мекано
грижа Негата е лесна. Крзното треба да се четка редовно.
темперамент друштвена, самостојна и ја сака слободата.

1 | 2
1-10 од 13 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено