milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1-3 од 3 мачки
Европска мачка со кратко крзно
Европска мачка со кратко крзно

крзно густо и нежно

Егзотична мачка со кратко крзно
Егзотична мачка со кратко крзно

крзно Крзното е со нешто подолго од крзното на другите мачки со кратко крзно кои пришаѓаат на оваа група. Тоа е густо, мекано, плишано и бујно, а не припиено или право. Крзнот може да биде во билокоја боја и тоа може да биде еднобојно, двобојно или шарено во препознатливите шари на мачкино крзно како: tabby, tortoiseshell, colourpoint и shaded (нијансирано).

1-3 од 3 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено