milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1-2 од 2 мачки
Картузијанска мачка
Картузијанска мачка

крзно Крзното е густо, меко и плишано. Може да биде во која било нијанса на сино со сребрени прамени.
грижа Негата за крзното е лесна. Доволно е редовно да се четка за тоа да изгледа здраво и убаво.
темперамент мирни, љубезни и паметни

Корат
Корат

крзно Крзното е кусо или со средна должина, дебело, густо, свиленкасто, мазно и без внатрешен слој. Негата за истото е лесна. Доволно е да се четка и чешла редовно.
темперамент Корат мачките се љубезни и многу весели.

1-2 од 2 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено