milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1-4 од 4 мачки
Сингапурска мачка
Сингапурска мачка

крзно Специфичното крзно кое е кусо, припиено за телото и фино е ишарано како со знакот штиклирано и некои белези на задниот дел на нозете (но не и на предниот). Најчестата боја на крзното на сингапурската мачка е наречено sepia agouti која е темно кафена боја на основа во боја на слонова коска. Негата за крзното е многу лесна. Доволно е само редовно да го четкате за крзното да изгледа здраво, уредно и фино.
темперамент Сингапурската мачка е љубезна, добронамерна, нежна, весела и друштвена.

Сноу-шу (Мачка со снежно бели шепи)
Сноу-шу (Мачка со снежно бели шепи)

крзно Таа е многу мускулеста мачка со добро избалансирана градба на тело. Крзното кое не е премногу кратко е сјајно и припиено за телото. Негата за истото е лесна. Доволно е редовно да се четка нежно. Потемните делови од крзното на мачката со снежно бели шепи (или понекогаш позната и како Silver Laces) може да биде во темнокафена или сина боја (Seal Point или Blue Point).
темперамент Оваа мачка го носи духот, еланот и живоста на сијамската мачка, но и смиреноста на американската мачка со кратко крзно во својот карактер.

1-4 од 4 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено