milenicinja.mk » Мачки и мачори | Раси на мачки

Раси на мачки

1-4 од 4 мачки
Тифани мачка
Тифани мачка

крзно мекано и свиленкасто со очигледен набор и бујна опашка.
грижа Доволно е редовно четкање со мека четка.
темперамент стабилни, горделиви, но и љубопитни и друштвени.

Тонкинезе
Тонкинезе

темперамент Tonkinese мачките имаат сталожен карактер со немирна нишка. Тие се љубопитни, опуштена, весели и многу друштвени.

Турска ангора мачка
Турска ангора мачка

крзно средна должина, мазно, свиленкасто, брановидно
грижа Доволно е секојдневно четкање и чешлање.
темперамент паметна и љубезна мачка која ужива во мир и тишина

Турска ван мачка
Турска ван мачка

крзно бело, црвеникаво-костенливо обоена опашка
грижа Доволно е секојдневно четкање и чешлање.
темперамент паметни и љубезни

1-4 од 4 мачки

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено