milenicinja.mk » Новости

Новости

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...64 | »
41-50 од 632 новости
01/Mar/2019 На сите сопственици на кучиња добро им е позната потребата од парк за миленици. Тоа е место каде слободно можат да го пуштат својот миленик да трча и да се игра со други ...
01/Mar/2019 На вчерашната седница на советот на град Скпје беше дискутирано за кучињата скитници. На седницата е донесена одлука за формирање на јавно претпријатие за хуман третман н ...
25/Feb/2019 Зоолошката градина во Скопје е во подготовка на хуманитарен базар кој ќе биде наменет за помош на бездомните пријатели. Целта на овој базар е и најмалите да научат нешто ...
14/Feb/2019 Кинолошкиот сојуз на Република Македонија е во организација на изложби на сите раси на кучиња во два дена. Организаторите ги повикуваат сите сопственици да земат учество ...
26/Nov/2018 Од први септември официјално започна кампањата за бесплатно микро чипирање на домашните миленици во Република Македонија. Од тогаш до денеска се чипирани 14.000 миленици. ...
24/Nov/2018 Секојдневно сме сведоци на насилство врз животните и тешкиот живот кој го имаат кучињата скитници по улиците на сите градови во Македонија. Од таа причина, организацијата ...
30/Oct/2018 Кинолошкиот Сојуз на Република Македонија организира настан за расата караман. Овој Караман Куп ќе се одржи на 11 ноември 2018 година во Хотел Белви – Скопје со почеток н ...
16/Oct/2018 Кинолошкиот сојуз на Репблика Македонија е во подготовка на три интернационални изложби на сите раси на кучиња во Скопје. Станува збор за изложба која ви нуди можност да ...
03/Oct/2018 По повод одбележувањето на Светскиот ден на животните, ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје ќе организира отворени денови во Стационерот за бездомни животни „Вардариште“. Можн ...
28/Sep/2018 Во Општина Карпош. во близина на Алпинистичката карпа на кејот на Вардат поставен е нов парк за домашните миленичиња. Паркот е на голема површина која е заградена и опрем ...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ...64 | »
41-50 од 632 новости

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено