milenicinja.mk » Новости

Новости

« | 1... | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64
581-590 од 632 новости
23/Nov/2013 Во соработка со Здружението за заштита на животните „Анима Мунди“, општина Гази Баба денеска го пушти во употреба новиот парк за миленици. Паркот е заграден и опремен со ...
21/Nov/2013 Во сабота (30.11.2013) и недела (01.12.2013), Кинолошкиот Сојуз на Република Македонија организира полагање на испити за кинолошки судии и приправници. Ќе полагаат кандид ...
18/Nov/2013 Вчера (17.11.2013), на терените на паркот „Писта“ во општина Аеродром се одржа петнаесетто издание на државно првенство за шарпланинец, во организација на Кинолошкиот сој ...
13/Nov/2013 Шарпланинецот има силна конструкција и мирен темперамент. Добродушен, но многу остар пес. Верен на својот господар и неподмитлив. – Првото објаснување од стандардот на Ју ...
08/Nov/2013 Неодамна, во емисија за миленици, Неделковски најави реализација на „Ден на шарпланинецот“, преку што ќе подари околу четириесетина кученца. - „Разбирајќи за овој настан, ...
04/Nov/2013 Отруено куче е пронајдено во центарот на Скопје, поточно на автобуската станица пред Зелено пазарче. Откако здружението „Анима Мунди“ е известено за пронајденото тело ...
03/Nov/2013 Македонскиот клуб „Шарпланинец“ од Скопје активно ја започна битката за докажување и задржување на природата на шарпланинецот. Повеќе активности, настани, презентации и с ...
02/Nov/2013 Силен смртоносен отров уби повеќе од десет животни во населбата Горно Соње. Жителите се згорзени од случајот во кој настрадаа многу мачиња и кучиња, а истовремено стравув ...
02/Nov/2013 Кинолошки сојуз на Република Македонија и Македонскиот клуб за Овчарско куче – Шарпланинец ќе организираат државно првенство за расата шарпланинец. Првенството ќе се од ...
29/Oct/2013 Здружение за заштита на животните СПАНС од Нови Сад, започна процес на едукација кај учениците од основните училишта, преку што ќе ги запознаваат со проблемите кои произл ...
« | 1... | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64
581-590 од 632 новости

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено