milenicinja.mk » Новости

Новости

« | 1... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ...64 | »
71-80 од 632 новости
12/Feb/2018 За оваа година Општина Виница одделува 220 илјади денари за заловување и третман на животните од улица. За оваа акција се обезбедуваат пари од буџетска сметка, а сумата к ...
10/Feb/2018 Кинолошкото друштво на Прилеп под покровителство на Кинолошкиот Сојуз на Република Македонија се во организација на изложба наменета си чуварот на планинските стада – шар ...
31/Jan/2018 Кинолшкит сојуз на Република Србија е во подготовка да ја организира 62 меѓународна изложба за сите раси на кучиња во Белград. Оваа изложба е одобрена од Меѓународната ки ...
29/Jan/2018 Општина Аеродром има план за градење на паркови наменети за миленичиња. Општината има издадено оглас за избор на фирма кoја ќе ги гради парковите, а за таа намена издвоју ...
28/Jan/2018 Кинолошкиот сојуз на Република Македониа е во подготовка на дводневни интернационални изложби на сите раси на кучиња во Скопје. Овие настани се предвиден за сите раси на ...
13/Jan/2018 Во Република Македонија во овој период се регистрирани голем број на труења на напуштените животни со храна. Надлежните, претставниците на Здруженијата за заштита на живо ...
12/Jan/2018 Советот на градоначалници од десетте општини на Југоисточниот регион се занимаваат со решавање на проблемот со бездомните животни, така што веќе имаат поднесено апликациј ...
11/Jan/2018 Од Иницијативата за заштита на животни во Берово информираат дека во градот е забележано труење на животни на неколку локации. Оваа случка ја поврзуваат со доаѓањето на ш ...
10/Jan/2018 Деновиве на социјалните мрежи кружи слика и изјава на една револтирана скопјанка која во дворот пронашла храна со коски од риба и игли во неа. Таа не можела својата револ ...
06/Jan/2018 Во Република Македибија проблемот со бездомните животни се уште не е решен. Во последните неколку месеци овој проблем започна да се разгледува од локална гледна точка, та ...
« | 1... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ...64 | »
71-80 од 632 новости

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено