milenicinja.mk » Новости

Новости

« | 1... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ...64 | »
81-90 од 632 новости
03/Jan/2018 Проблемот со напуштените животни во Македониа е проблем за кој особено се дискутира во последниот месец. Овој проблем е присутен речиси во сите градови во државата и исти ...
30/Dec/2017 Денеска, на 30 декември 2017 година на градскиот плоштад во Куманово ќе се одржи предновогодишна акција за помош и вдомување на миленичиња. Настанот ќе започне во 12:00 ч ...
24/Dec/2017 Во четврток, на 21 декември 2017 година се одржала средба помеѓу претставници за заштита на животни и управата на општина Аеродром на чело со градоначалникот Златко Марин ...
12/Dec/2017 Сите сме запознаени со масовното труење кое се случува во последните денови во Скопје. Поради тоа Општина Центар и ЈП ПОЦ започнаа хуманитарна граѓанска акција за да ги з ...
02/Dec/2017 Денеска, на 2 декември 2017 година кај железничкиот мост во Генимале се случила спасувачка акција. Ацијата била спроведена со цел да се спаси куче кое било заглавено во н ...
14/Nov/2017 Кинолошкиот сојуз на Република Македонија е во подготовка на зимска интернационална изложба за сите раси на кучиња во Скопје. Изложбите ќе се одржат во два дена, на 9 и 1 ...
13/Nov/2017 Градоначаникот на град Скопје, Петре Шилегов, заедно со волонтерите од Здружението за заштита на животни „Анима Мунди“ го посетија стационерот кој е наменет за третман на ...
09/Nov/2017 Овчарските кучиња се симбол на македонските стада и македонските села. Шарпланинецот и караманот се двете раси кои ја носат оваа круна. Кинолошкиот сојуз на Република Мак ...
09/Nov/2017 Секое животно заслужва свој постојан дом исполнет со љубов. Но животните од Вардариште ја немаат таа среќа. Со цел среќата да им се насмее и на овие животни е организиран ...
03/Nov/2017 Волонтерите од Здружението за заштита на животните од Велес организира Отворен ден за сите оние кои имаат желба и би сакале активно да се вклучат во активностите за спасу ...
« | 1... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ...64 | »
81-90 од 632 новости

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено