milenicinja.mk » Новости » Чајот од камилица е добар за здравјето на вашиот миленик. Еве зошто

Чајот од камилица е добар за здравјето на вашиот миленик. Еве зошто

Објавено: 27/Dec/2019 во 19:00

Чајот од камилица е добар за здравјето на вашиот миленик. Еве зошто
Камилица веќе долго време е позната по своите благотворни, смирувачки и дезинфекциски дејности. Како кај луѓето, чајот од камилица се користи и во лекување на разновидни болести кај кучињата.  

Доколку вашето куче пати од проблеми со стомакот, камилица може многу да му помогне. Чај од оваа билка ослободува од грчеви во стомакот, гасови, како и анксиозност и некои инфекции на кожата. Пред да му дадете чај на вашето куче, уверете се дали е доволно изладен. 

Ако кучето има иритација на кожа, чајот од камилица и во овој случај може да помогне. Попрскајте малку од изладениот чај на исчистена, иритирана кожа. Вашето куче веднаш ќе ги забележи смирувачките ефекти и олеснување бидејќи разладениот чај ги убива бактериите на кожата. 

Исто така топол, но не врел чај се користи за ублажување на инфекција и иритација на очите. 

Се разбира, со чајот од камилица можете да му ја дадете првата помош на миленикот кога е потребна, но сепак при првите симптоми треба да земете совет и од ветеринар.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено