milenicinja.mk » Новости » Студентите од „Стив“ направија кров над глава за бездомните кучиња

Студентите од „Стив“ направија кров над глава за бездомните кучиња

Објавено: 30/Dec/2019 во 19:03

Студентите од „Стив“ направија кров над глава за бездомните кучиња
Студентите од студентскиот дом „Стив Наумов“ заедно со вработените изградија неколку куќички за кучињата кои живеат во нивниот двор. 

Овие кучиња живеат во околина на студентскиот дом и редовно се хранети од студентите и вработените. Тие се загрижиле како кучињата ќе ја поминат ладната зима, па се решиле да направат куќички кои малку ќе го олеснат овој проблем. Самите собрале материјали, направиле куќички и ги поставиле во дворот. 

Кучињата што се дел од студентскиот дом „Стив Наумов“ си добија топол дом. Деновите со ниски температури ќе можат да ги поминат во куќарките кои беа направени од студентите и вработените во студентскиот дом. Во овој момент има доволно храна, но во иднина секој што сака да ги нахрани кучињата ќе може храната да ја остави во садовите кои се наоѓаат непосредно до куќарките. Благодарност до сите што помогнаа оваа акција да се реализира успешно - напишаа на фејсбук групата на домот.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено