milenicinja.mk » Новости » Бен е првото куче помошник кое влезе во Собрание

Бен е првото куче помошник кое влезе во Собрание

Објавено: 30/Dec/2019 во 20:00

Бен е првото куче помошник кое влезе во Собрание
Се повеќе сме сведоци на кучињата помошници кои ги следат лицата кои имаат одредена попреченост. Таква е и денешната приказна. 

Станува збор за Александар Велевски кој го има кучето Бен. Тие се неразделни пријатели. Александар е лице во инвалидска количка кое го има кучето Бен како свој асистент. Двајцата неразделни пријатели секој ден се заедно. Заедно ги извршуваат секјдневните обврски а неодамна заедно влегоа во Републичкото Собрание присуствувајќи во една сала каде имало свечен настан по повод донесување на Декларацијата за активно политичко учество на граѓаните со хендикеп. 

Инаку Бен е првото куче кое зачекори во Репбличкото Собрание.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено