milenicinja.mk » Новости » Миленикот може да Ви помогне во остварување на новогодишните одлуки

Миленикот може да Ви помогне во остварување на новогодишните одлуки

Објавено: 02/Jan/2020 во 17:01

Миленикот може да Ви помогне во остварување на новогодишните одлуки
Многу од нас во 2020 година влегуваат со големи одлуки и желби како што се помалку килограми, подебел паричник, партнер или желба за нешто ново. 

За време на празниците најчесто може да слушнеме „од следната година“ или „свртувам нов лист“. Што вие посакувате за нова година? 

Пред да побарате на интернет како да си ги исполните своите желби, погледнете го лицето кое стои пред вас и преде околу вас. Доколку имате куче или мачка големи се можностите да го имате учителот во наредните недели. Еве неколку планови како да го направите тоа. 

Одлучивте да ја дотерате линијата и да бидете активни – истражувањата покажуваат дека оние кои шетаат со куче имаат повеќе тренинг и физички се поспремни од оние кои шетаат со своите пријатели. Немате куче? Вистинско време е да го пронајдете. 

Одлучивте да посветите повеќе време на себе во следната година – тоа е далеку од себичност во поглед на партнерот, роднините или пријателите. Доколу не сакате надвор сами, поведете го своето куче и истражувајте. 

Одлучивте да заштедите пари – ако имате куче или мачка одговорноста која ја имате е сериозна, но не мора да го трошите целото богатство на нивната примарна заштита. Љубовта не се купува со пари. 

Одлучивте да најдете партнер – доколку сте љубители на животни, може баш тој да ве запознае со новиот партнер. Се прашувате како? Прашајте ги сопствениците на кучиња какво внимание создава прошетката на улица. Групите за љубители на животни можат исто така да бидат место каде ќе го сретнете човекот на својот живот. Доколку не најдете љубов од луѓето, сигурно ќе ја најдете кај животните.  

Одлучивте да го цените животот – само погледнете што прави вашиот миленик. Правете го истото! 

Работата е полесна отколку што изгледа. Милениците и оваа година можат да бидат нашите најдобри сојузници.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено