milenicinja.mk » Новости » Полицаец со јакна покрил смрзнато куче за да го стопли

Полицаец со јакна покрил смрзнато куче за да го стопли

Објавено: 03/Jan/2020 во 17:06

Полицаец со јакна покрил смрзнато куче за да го стопли
Куче се изгубило и не можело да го пронајде својот дом. Во таа трагедија почнало да паѓа снег, а на целата несреќа го удрило автомобил. 

Во округот на Чаутак, во Њујорк, кучето лежело покрај пат на снег чекајќи ја својата смрт. Во тие тешки моменти наишол локален полицаец, Крис Ховлет кој бил во контрола на теренот бидејќи за време на новогодишните и божиќните празници, домовите се празни. Од таа причина се случуваат многу кражби. 

Полицаецот кога го забележал кучето веднаш ја соблекол својата јакна и со неа го замотал кучето. Потоа извесно време поминал покрај кучето тешејќи го обидувајќи се да го стопли, го внел во автомобил и го одвел во ветеринарна станица каде му е укажана помош. 

Кучето немало никакви други здравствени проблеми покрај кршеница на задната десна нога. Кога ногата му била санирана, прочитан бил чипот преку кој се видело името на сопственикот, телефонскиот број и адресата на станување. 

Кога го повикале сопственикот, тој речиси со солзи во очите ја примил информацијата и веднаш отишол по своето куче. 

Оваа приказна се завршила среќно, но гестот на полицаецот никој нема да може да го заборави. Браво.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено