milenicinja.mk » Новости » Момче одбило да се евакуира за да им помага на загрозените животни во Австралија

Момче одбило да се евакуира за да им помага на загрозените животни во Австралија

Објавено: 08/Jan/2020 во 18:57

Момче одбило да се евакуира за да им помага на загрозените животни во Австралија
Ова е една човечка и херојска приказна. Станува збор за херој од Австралија кој одбил да се евакуира за да ги спаси животните кои останале незаштитени од пожарот. 

Станува збор за Патрик Бојл, заштитник, херој над хероите. Тој секојдневно спасува животни во опожарените делови, а до сега спасил повеќе од 10 животни. 

Тој е пример какви треба да бидеме кога се во прашање критични ситуации. Народот навистина претрпел штета, но е евакуиран на сигурно место. А што е со животните? Како да се спасат сите тие невини суштества од пожарот на кои им гори природното живеалиште?  

Ова момче се обидува да спаси колку што е можно повеќе животни. Се обидуваат и многу спасувачки организации, но многу животни се загрозени. Меѓу нив се и оние ретки видови кои целосно се загрозени, и според некои наоди на научниците, на одредени видови им се заканува и целосно исчезнување од планетата. 

Се надеваме дека до таков резултат нема да дојде и дека овој пожар за кратко време ќе престане. 

Се надеваме сите и веруваме во доброто.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено