milenicinja.mk » Новости » Ова куче е вистински херој на австралискиот пожар

Ова куче е вистински херој на австралискиот пожар

Објавено: 09/Jan/2020 во 17:00

Ова куче е вистински херој на австралискиот пожар
Ова е Медо, вистински детектор за коали. Во моментов се наоѓа во Австралија каде учествува во акција за спасување на животни од пожар. 

Медо веќе е искусен пес трагач кој им помага на луѓето – спасители за да ги пронајдат животните затворени во пожар. Медо учествувал во спасувачки акции и во претходните години кога избувнувале мали пожари во Австралија. 

Медо е навистина неверојатен во својата акција, пронаоѓа многу животни и спасува голем број животи. 

Тој е вистински херој.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено