milenicinja.mk » Новости » Погледнете како девојката го заштитила својот пес од ладно

Погледнете како девојката го заштитила својот пес од ладно

Објавено: 10/Jan/2020 во 21:15

Погледнете како девојката го заштитила својот пес од ладно
На плоштадот Харвард во Кембриџ пред неколку дена е забележана девојка која се шетала со својот пес. Таа сакала да влезе со кучето во пошта, но за жал истото не и било дозволено. Поради тоа девојката морала да го остави надвор врзано за дрво. 

Имајќи во предвид дека надвор било многу ладно, девојката направла нешто која ги воодушевило сите кои поминувале во нејзина близина. Таа ја соблекла својата јакна и го замотала кучето. Внимателно ја закопчала јакната околу кучето и така го оставила на улица додека да ја заврши работата во пошта. 

Кучето мирно останало да седи, врзано за дрво. Девојката се што сакала е на кучето да му биде удобно и топло додека ја чека бидејќи надвор било многу ладно. Температурата била блиску до нула и таквата температурата на никого не му е пријатна, ниту на животните. 

Луѓето кои ги фотографирале ги споделуваат фотографите по социјалните мрежи и и честитаат на големата хуманост на девојката како и за најслаткото дело кое го имаат видено во изминатиот период.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено