milenicinja.mk » Новости » Хеликоптери истурија 2.200 килограми храна за преживеаните животни во Австралија

Хеликоптери истурија 2.200 килограми храна за преживеаните животни во Австралија

Објавено: 13/Jan/2020 во 17:34

Хеликоптери истурија 2.200 килограми храна за преживеаните животни во Австралија
Во изминатите неколку дена службата за национални паркови од Нов Јужен Велс изврши мисија со која се потхраниле животните кои го преживеале австралискиот пожар. Службениците со помош на хеликоптер фрлиле 2200 килограми свеж зеленчук, воглавно моркви и сладок компир. 

Ваквата мисија е извршена за да им се помогне на преживеаните животни кои го изгубиле своето живеалиште, како и изворот на храна. 

Овој проект е започнат како резултат на големата бројка дирекно или индирекно загинати животни, од кои претежно се коали и кенгури. 

Вакви проекти преземаат и други организации кои работат со помош на донации од јавноста со цел да се спречи умирањето на животните од глад. 

Се надеваме дека ваквите активности ќе дадат позитивни резултати.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено