milenicinja.mk » Новости » Врската помеѓу куче и дете со аутизам е неразделна

Врската помеѓу куче и дете со аутизам е неразделна

Објавено: 13/Jan/2020 во 19:47

Врската помеѓу куче и дете со аутизам е неразделна
Врската помеѓу момче со аутизам и куче е толку длабока и силна, што тие не се разделуваат никогаш. Малиот неодамна бил во болница поради прегледи и тестирања, а неговиот најдобар пријател цело време бил покрај него. 

Мех е црн лабрадор кој е доделен на девет годишно момче Џејмс коe живее во Нов Зеланд. Момчето неодамна беше сместено на детското одделение поради магнетна резонанца која за цел има да одреди што ги предизвикува нападите. За целиот престој во болница, Џејмс не бил напуштен од својот сакан пес, а ова само уште еднаш ни покажува до каде оди посветеноста на нашите четириножни пријатели. 

Инаку задачата на Мех е да го смири ова момче кое има проблеми со аутизам и да направи да се чувствува сигурно. Колку тие двајца се поврзани кажува и податокот дека кучето добило дозвола постојано да престојува во болницата и да му прави друштво на својот пријател. Лабрадорот не се поместил и тогаш кога момчето било под целосна анестезија. 

Мах цело време гледаше во Џејмс и изгледаше особено загрижен – изјавила мајката на момчето за локалните медиуми. 

Ова куче излегува од својата поставена задача бидејќи не само што му помага на детето со аутизам во секојдневните животни ситуации и ги ублажува симптомите на неговите напади, туку е и верен слуга во сите ситуации. 

Од оваа случка можеме да заклучиме дека посветеноста на ова куче со својот најдобар пријател удира дирекно во срце.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено