milenicinja.mk » Новости » Многу кучиња се без вода, храна и на снег – врзани

Многу кучиња се без вода, храна и на снег – врзани

Објавено: 21/Jan/2020 во 17:28

Многу кучиња се без вода, храна и на снег – врзани
Слика од кучето кое лежи врзано за ланец додека нов снег паѓа по негово крзно, секоја зима е тема на дискусија. 

Не постои информација за тоа каде се наоѓа ова куче, кој го фотографирал и во каква состојба е во моментов. Без разлика на се, ова се повторува и кај нашите кучиња. 

Сопствениците ги занемаруваат своите кучиња и ги оставаат без храна, вода и топла куќичка во зима, на лед и минусни температури. И сами знаете дека овие слики ги има на секој чекор и тоа не само во нашата земја туку насекаде во светот. 

Се решивте во својот живот да внесете убаво дружење и да набавите куче? За оваа одлука добро размислете, преиспитајте се себе си и другите домашни. Со донесување на оваа одлука, обврзани сте на четириножниот пријател да му обезбедите куќичка во која ќе престојува. 

Куќичката можете и сами да ја направите. Поради тоа алат во раце и направете добро изолирана куќичка која ќе биде соодветна на големината на вашето куче. 

Најдобри се куќичките кои се направени од дрво. Доколку не можете сами, не грижете се. На пазарот можат да се најдат многу видови на куќички. 

Обезбедете им добри куќички, топло ќебе, храна и вода. А најдобро од се е да ги пуштите внатре во домот.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено