milenicinja.mk » Новости » Велосипедист спасил куче од сигурна смрт

Велосипедист спасил куче од сигурна смрт

Објавено: 23/Jan/2020 во 17:02

Велосипедист спасил куче од сигурна смрт
Добрите вести на далеку се слушаат. Така е и со оваа. Ако човек на грб понесе дехидрирано и напуштено куче, а при тоа вози велосипед, тогаш тој е сериозен случај. 

Тој е професионален велосипедист. Додека тренирал со својата мала група, забележал куче покрај патот кое сериозно се бори за својот живот. Застанал го ставил кучето на грб и го продолжил патот до градот. 

Оваа невообичаена, а сепак приказна со среќен крај се случила во јужно - аргентинската провинција Рио Негро, а Родри, Ален и Емилиано, тројцата велосипедисти станале вистински херои. 

Што да кажеме освен дека и ние имаме вакви патишта каде велосипедистите сакаат да тренираат. Добро би било понекогаш да се фрли поглед покрај патот, можеби некој бара помош.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено