milenicinja.mk » Новости » Во Кина почнале да се купуваат маски за миленици против Корона вирусот

Во Кина почнале да се купуваат маски за миленици против Корона вирусот

Објавено: 04/Feb/2020 во 18:27

Во Кина почнале да се купуваат маски за миленици против Корона вирусот
Ситуацијата во Кина со новиот Корона вирус се повеќе ја окупира јавноста. Од овој вирус секој ден заболуваат се повеќе луѓе во светот. 

Првата одбрана од Корона вирусот е носење маска со која се спречува контактот на организмот со вирусот. На тој начин се спречува ширењето на вирусот од заболените граѓани. 

Во моментов во светот се заразени околу 10.000 луѓе, со повеќе од 200 смртни случаи. 

Вирусот има симптоми на класичен грип, температура, кашлање, недостаток на енергија и малаксаност. 

Стравот од овој вирус толку се проширил во Кина помеѓу луѓето, што резултирало сопствениците да се грижат и за животот на својот миленик. 

На кинескиот пазар покрај маските за луѓето, можат да се најдат и маски за домашни миленици, пред се за кучиња. Маските се прилагодени за муцките на милениците и одговараат на потребите на кучето. 

За оваа акција во моментов постојат многу мислења. Некои се од типот дека тоа е мачење на миленикот бидејќи нема докази дека Корона вирусот се пренесува на кучињата, па се до поддржувачите на акцијата кои инсистираат дека ваквата заштита е добредојдена. 

Како ви изгледа оваа вест – претерано е или оправдан страв?


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено