milenicinja.mk » Новости » Две кучиња и една коза се борат за градоначалничко мести

Две кучиња и една коза се борат за градоначалничко мести

Објавено: 05/Feb/2020 во 19:20

Две кучиња и една коза се борат за градоначалничко мести
Од 2019 година е официјализирано во малиот град Вермонт животно да ја заземе градоначалничката позиција. Во моментов на функција е тригодишната коза Линколн, а таа сега на изборите има конкуренција од две кучиња, пренесуваат од Си-Ен-Ен.  

Градскиот менаџер е тој што се справува со работите на градот, а функцијата на козата е да помогне во собирање средства за изградба на училишно игралиште.  

Потребно е да се вложат по пет долари за вашето милениче да се кандидира за градоначалник. Тоа значи дека секој жител на Фер Хан може да го предложи својот миленик за оваа позиција. На денот на изборите од гласачите се бараат донации кои се користат за постигнување на целта. 

Целта на оваа активност е да се соберат 80.000 долари. 

Линколн направи одлична работа. Таа добро ја претставуваше заедницата така што мислиме дека е добра идеја да ја предизвикаме повторно оваа година да се кандидира. 

Другиот кандидат е тригодишното кучето Марфи, тераписко куче кое ги посетува старечките домови, локалните болници и средните училишта каде се помага да се започне програмата „Читање со кучиња“. 

Марфи смета дека читањето е многу важно, но и дека играњето надвор е задолжително. Доколку тој биде избран за градоначалник, напорно ќе работи да обезбеди игралиште за деца на ова место – изјавила нејзината сопственичка Линда Баркер.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено