milenicinja.mk » Новости » Еве како изгледа кога мачките ви се колеги?

Еве како изгледа кога мачките ви се колеги?

Објавено: 05/Feb/2020 во 19:47

Еве како изгледа кога мачките ви се колеги?
Во Токиот, главниот град на Јапонија, да се има мачка е вистински луксуз за жителите. Но, работниците на компанијата “Ferray Corporation” немаат таква грижа – тие работат во круг на мачки. 

Во преполниот град како што е Токио да се има крзнен пријател е вистински луксуз. Во големите станови и згради не е дозволено чување миленик, па љубителите на мачки тешко можат да поминат време со своето омилено животно. 

Поради тоа една јапонска компанија одлучила своите вработени да ги мотивира на посебен начин – им овозможува да работат во круг на многу мачки. 

Во канцелариите на оваа компанија во моментов живеат девет вдомени мачки на кои им е дозволено слободно движење во просториите. 

Мачките се толку прекрасни, тоа го потврдуваат и извештаите од фирмите. Мачките во фирмата позитивно дејствуваат на луѓето поради што доаѓа до значително опаѓање на нивоти на стрес кај вработените. 

Се разбира мачките во канцелариите понекогаш прават и неред – ги гасат компјутерите, би гризат каблите, ја уништуваат хартијата, шетаат по тастатурите... 

Мачките исто така не се грижат дали некои луѓе се во посета на деловен разговор, па без простување копаат по нивните работи и седат на стол за време на важни деловни состаноци. 

Исто така, на вработените им е дозволено на работа да ги доведуваат и своите кучиња, а оние кои ги немаат имаат месечен паричен бонус за да вдомат мачка. 

Дали би сакале да работите во канцеларија која им е пријател на домашните миленици.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено