milenicinja.mk » Новости » Благодарение на кучето Пуковник закрепнува ова болно момче

Благодарение на кучето Пуковник закрепнува ова болно момче

Објавено: 06/Feb/2020 во 17:47

Благодарение на кучето Пуковник закрепнува ова болно момче
Кучињата се мелем на секоја рана, а тоа е познато од многу одамна. Доколку некој се уште има дилема за ова тврдење нека ја прочита приказната за љубовта на кучето која прави чуда. 

Кога Кејлеб имал само 6 години бил тешко повреден во една сообраќајна несреќа. Покрај останатото, тој се здобил со сериозни повреди на главата поради што подолго време бил во безсознание. По оправување, како поддршка му пристигнал никој друг туку златен ретривер. Благодарение на неговите најблиски и присуството на кучето Пуковник, момчето оздравело. 

Ова куче на Кејлеб му се придружило додека тој се уште бил во болница. Искуството покажало дека кога децата имаат големи болки, кучињата не учествуваат во терапија.  

Пуковник цело време бил покрај момчето, а неговото присуство имало за цел преку игра да го опушти Кејлеб. Подоцна, преку игра со кучето неговата координација на движења значително се подобрила. Исто така му се повратила рамнотежата предизвикана од повредите на главата. Малку по малку момчето се оправило. 

Покрај Пуковник, во процесот на заздравување особено придонеле и од персоналот на болницата во која се наоѓал Кејлеб и љубовта и поддршка на неговото семејство. Сепак најголемата заслуга му припаѓа на кучето кое цело време било покрај момчето и со својата љубов и трпеливост довело до тоа момчето за кратко време за заздрави. 

Што да кажеме – Благодариме на кучињата за се она што секојдневно го прават за човековиот род.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено