milenicinja.mk » Новости » Куче претрчало 5 милји за да пронајде нов дом

Куче претрчало 5 милји за да пронајде нов дом

Објавено: 07/Feb/2020 во 17:42

Куче претрчало 5 милји за да пронајде нов дом
Се вели дека некогаш мора да преземете иницијатива за да промените нешто во својот живот. Токму тоа го направило ова куче, пит булот, наречено Макс. 

Еден декемвриски ден Макс шетал по пат во Северна Каролина каде забележал луѓе кои трчаат и им се приклучил. Така со тркачите тој поминал 15 милји. Кога пристигнале до целта, Макс бил полн со енергија. Но тогаш тркачите сфатиле дека кучето не припаѓа на никој од нив. Веднаш се ангажирале да му пронајдат дом. Го одвеле кај ветеринар за да му го прочитаат чипот, но старите сопственици не сакале да го вратат назад. 

Така, силно решени, тркачите го фотографирале кучето и го постирале на социјалните мрежи за да му пронајдат нов дом. 

Постот за Макс на социјалните мрежи дал позитивни ефекти бидејќи така дошле до Чед и Дефи. Тие сакале да вдомат нов миленик во домот. Тие долго време барале куче кое ќе биде добро со нивната ќерка, бидејќи претходното куче им починало. Така се одлучиле да одат и да го побараат Макс. Тоа било љубов на прв поглед – веднаш сфатиле дека тој ќе биде нивно куче. 

Новиот живот на Макс подразбира секојдневно трчање по 6 милји, а тркачите се пресреќни што успеале да пронајдат семејство кое безусловно ќе го сака. Тие велат дека Макс самиот си ја напишал своата порака – дека е дружељубив, ги сака луѓето и сака да трча. Така и успеал да пронајде нов дом и совршено семејство.


Коментари

Најава


Немате корисничко име, регистрирајте се.
прашајте др. ветеринар
изгубено-најдено